Og‘iz bo‘shlig‘i kasalliklarida, xususan stomatit va yaralar holatlarida dori shakllarining ta’m xususiyatlarini yaxshilash (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Maqolada stomatit va og‘iz bo‘shlig‘i yaralarining etiologiyasi, patogenezi hamda klinik ko‘rinishlari, shuningdek, zamonaviy davolash usullari ko‘rib chiqiladi. Xavfsizlik, qarshi ko‘rsatmalar va kutilayotgan terapevtik natijalar masalalari tahlil qilinadi. Keyingi klinik tadqiqotlar uchun asos bo‘lib xizmat qilishi mumkin bo‘lgan ma’lumotlar keltirilgan. Bundan tashqari, mahalliy davolash bo‘yicha amaliy protokol taqdim etiladi. Og‘iz bo‘shlig‘ini antiseptik bilan chayish, og‘riqni kamaytirish uchun benzokaindan foydalanish va chakanda moyini surtish afzalliklari ta’kidlanadi.