Tibbiy ta’limda tabiiy fanlarning biologik va kimyoviy yutuqlarini integratsiyalash: yangi yondashuvlar va texnologiyalar (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada tibbiy ta’limda biologik va kimyoviy fanlarning rolini kuchaytirishning dolzarb masalasi ko‘rib chiqiladi. Ushbu tabiiy fanlar yutuqlarini bo‘lajak shifokorlarni tayyorlash jarayoniga integratsiyalashning nazariy asoslari va amaliy modellari tahlil qilinadi. Muammoga yo‘naltirilgan ta’lim, klinik holatlar asosida o‘qitish, shuningdek, laboratoriya va raqamli texnologiyalardan foydalanish kabi zamonaviy o‘qitish usullariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqola yakunida an’anaviy tibbiy ta’limni transformatsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar beriladi hamda biologiya va kimyoni o‘quv dasturiga integratsiyalashni kuchaytirish strategiyalari belgilab beriladi.