GLOBALLASHUV VA RAQAMLI MUHITNING ZAMONAVIY RUS TILI RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamlashtirishning zamonaviy rus tili rivojlanishiga ta’siri batafsil o‘rganiladi, uning transformatsiyasining asosiy tendensiyalari aniqlanadi hamda ushbu o‘zgarishlarning til tizimi va nutq amaliyoti uchun oqibatlari tahlil qilinadi. Leksikadagi o‘zgarishlarga, ya’ni inglizcha so‘zlarning faol kirib kelishi, boshqa tillardan o‘zlashmalar hamda raqamli texnologiyalar, internet madaniyati, biznes va ommaviy kommunikatsiya bilan bog‘liq yangi so‘zlarga alohida e’tibor qaratiladi. Raqamli muhitda grammatika va stilistikaning transformatsiyasi ham tahlil qilinadi, bunda kommunikatsiya shakllarining qisqaligi, dinamikligi, ekspressivligi va moslashuvchanligi birinchi o‘ringa chiqadi.