Keksa va qari yoshdagi bemorlarda gonartrozni davolashning klinik natijalari va ularni baholash (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada keksa va qari yoshdagi bemorlarda gonartrozni davolashning konservativ va jarrohlik usullari qo‘llanilgan bo‘lib, ularni tanlash kasallik bosqichi va klinik belgilar og‘irligiga bog‘liq bo‘lgan. Konservativ davolash gonartrozning boshlang‘ich bosqichlarida o‘tkazilgan. Jarrohlik davolash kasallikning II–III va III–IV bosqichlarida konservativ davolashni davom ettirish bilan amalga oshirilgan. Gonartroz tashxisi qo‘yilgan bemorlar uchun dori vositalarisiz davolash rejimi ishlab chiqilgan, jismoniy yuklamalar cheklangan, tizza bo‘g‘imiga bevosita ta’sir qiluvchi dinamik va statik omillar ta’siri kamaytirilgan.