Loyihaga asoslangan ta’lim tibbiy ta’limda tabiiy-ilmiy bilimlarni integratsiyalash vositasi sifatida (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada oliy tibbiy ta’lim tizimida loyihaga asoslangan ta’lim (PjBL) texnologiyasini joriy etishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Tibbiyot universitetlarida loyihaga asoslangan ta’limni qo‘llashga bag‘ishlangan xorijiy tadqiqotlar tahlili o‘tkazilgan. Jequitinhonha va Mucuri vodiylari federal universiteti (Braziliya), Sidney universiteti (Avstraliya), Shimoliy davlat tibbiyot universiteti hamda Izhevsk davlat tibbiyot akademiyasida (Rossiya) loyihaviy yondashuvni amalga oshirish tajribasi taqdim etilgan.