Farmatsevtik maslahat berishda sun’iy intellektdan foydalanish muammolari (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini farmatsevtik maslahat berish amaliyotiga integratsiya qilishning dolzarb muammolari ko‘rib chiqiladi. Ushbu integratsiya bilan bog‘liq asosiy muammolar aniqlanadi va tizimlashtiriladi: javobgarlikni taqsimlashdagi huquqiy noaniqlik, SIning texnik cheklovlari, ma’lumotlar maxfiyligi xavflari hamda tibbiy yordamning insoniylikdan uzoqlashuvi bilan bog‘liq axloqiy-ijtimoiy tahdidlar. Yechim sifatida gibrid model taklif etiladi, bunda SI odatiy vazifalarni bajarishda yordamchi sifatida xizmat qiladi, farmatsevt esa murakkab klinik holatlar va bemor bilan empatik muloqot uchun javobgarlikni saqlab qoladi.