Namangan viloyatining dorivor o‘simliklari va ulardan dori preparatlarini olish usullari (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqola Namangan viloyatining dorivor o‘simliklari, ularning biokimyoviy xususiyatlari va farmakologiyada amaliy qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. O‘simlik xomashyosidan dori preparatlarini olishning zamonaviy usullari, jumladan ekstraksiya, matseratsiya, perkolyatsiya, damlamalar va distillyatsiya ko‘rib chiqiladi. Ushbu o‘simliklarning tibbiyotdagi ahamiyati, biologik faolligi hamda hudud tabiiy resurslaridan oqilona foydalanish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.