Elektrolizyor konstruksiyasini tanlash (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Mavjud elektrolizyorlarning dunyo miqyosidagi afzalliklari va kamchiliklarini o‘rganish natijalari asosida har qanday yengil avtomobilga o‘rnatish va 12 V elektr kuchlanishda foydalanish mumkin bo‘lgan bir nechta eng ixcham va yengil elektrolizyorlar tanlab olindi hamda tayyorlandi. Elektrolizyorlarning jami 12 soatlik ishlashi davomida organik oynali elektrolizyor tanlandi, u eng kam suv sarfiga, ya’ni 0,051804 litrga, hamda eng yuqori vodorod va kislorod chiqishiga, ya’ni 88,835 litrga ega bo‘ldi. Gaz alangasining maksimal uzunligi ham eng katta bo‘lib, 62 mm ni tashkil etdi. Shu sababli keyingi tadqiqotlar uchun ushbu organik oynali elektrolizyor tanlandi.