XXI asrda mamlakatlarning ilmiy-texnologik rivojlanishining asosiy ustuvor yo‘nalishlari va yo‘nalishlari (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada XXI asrda mamlakatlarning ilmiy-texnologik rivojlanishining asosiy ustuvor yo‘nalishlari va yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Texnologik taraqqiyotning raqamlashtirish, sun’iy intellektni rivojlantirish, yashil energetika, biotexnologiyalar, kosmosni o‘zlashtirish va yangi materiallar yaratish kabi asosiy global tendensiyalari tahlil qilinadi. Barqaror rivojlanish, xalqaro hamkorlik va ilmiy innovatsiyalarning ijtimoiy jihatlariga alohida e’tibor qaratiladi. Bilimga asoslangan iqtisodiyotni shakllantirish va texnologik mustaqillikni oshirish ko‘pchilik mamlakatlar uchun strategik maqsadlarga aylangani qayd etiladi.