Tibbiy ta’lim tizimida tabiiy fanlar bo‘yicha zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalar (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada tabiiy fanlar yutuqlariga asoslangan zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalar hamda ularning tibbiy ta’lim rivojidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Biologiya, kimyo, fizika va informatika fanlariga oid bilimlarning integratsiyasi talabalarda inson organizmida kechadigan jarayonlar haqida yaxlit tasavvur hosil qilishi, shuningdek, tanqidiy fikrlash va klinik tahlil ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qilishi qayd etiladi. Ta’lim jarayonida raqamli platformalar, simulyatsion texnologiyalar, virtual va kengaytirilgan reallik, shuningdek, bioinjeneriya hamda molekulyar-genetik usullardan foydalanishga alohida e’tibor qaratiladi. Fanlararo yondashuvning ahamiyati ta’kidlanadi, chunki u tibbiy tayyorgarlik sifatini oshiradi, bitiruvchilarning jadal ilmiy va tibbiy taraqqiyot sharoitida ishlashga tayyorligini ta’minlaydi hamda ta’lim dasturlarini xalqaro standartlarga moslashtiradi.