Kriptovalyuta zamonaviy iqtisodiyot fenomeni sifatida (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada kriptovalyuta “internet tangasi” sifatida emas, balki qiymatni chiqarish, muomalaga kiritish va hisobga olish usullarini o‘zgartiruvchi texnologiyalar, bozor amaliyotlari va institutlar majmuasi sifatida ko‘rib chiqiladi. Material uchta mavzuga bag‘ishlangan: talab omili — birja fondlari orqali institutsionallashuv va transchegaraviy hisob-kitoblarda foydalanish; asosiy xavflar — narx o‘zgaruvchanligi, operatsion uzilishlar va tashqi ekologik ta’sirlar; tartibga solish javoblari — Yevropa Ittifoqining MiCA tizimi va markaziy banklarning raqamli valyutalarga qiziqishi.