Zamonaviy moliyaviy texnologiyalarning O‘zbekiston bank sektori samaradorligiga ta’siri (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada moliyaviy texnologiyalarning (fintex) zamonaviy tendensiyalari, O‘zbekiston bank sektorida raqamli yechimlarni joriy etish hamda ularning xizmatlar qulayligi va bank faoliyati samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Mahalliy banklar va startaplarda raqamli transformatsiya misollari keltirilgan, kiberxavfsizlik, tartibga solish, kadrlar yetishmasligi va raqamli savodxonlik kabi masalalar ko‘rib chiqiladi, shuningdek, davlat va xususiy tashabbuslar baholanadi. Yosh aholisi va davlat dasturlari (“Raqamli O‘zbekiston — 2030”, Bank strategiyasi — 2025) ko‘magida O‘zbekiston moliyaviy raqamlashtirish sohasida jadal rivojlanmoqda, biroq davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikni davom ettirish zarur.