BOLALAR SEREBRAL FALAJI BO‘LGAN BOLALARDA WALKBOT ROBOTLASHTIRILGAN TIZIMINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Tadqiqotda bolalar serebral falaji bo‘lgan bolalarda Walkbot robotlashtirilgan tizimi (Koreya) samaradorligi baholandi. Aniqlanishicha, Walkbot terapiyasini olgan bolalarda nazorat guruhidagi bemorlarga nisbatan statodinamik va lokomotor funksiyalar yaxshilangan hamda kundalik hayotdagi mustaqillik darajasi oshgan.