PLAYRANK: O‘yinchilar va jamoalar reytingini hisobga olish hamda tahlil qilish uchun interaktiv veb-tizim (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada PlayRank veb-loyihasini ishlab chiqish va joriy etishning to‘liq sikli — o‘yinchilar reytingini boshqarish, jamoalarni dinamik shakllantirish va turnirlarni tashkil etishga mo‘ljallangan interaktiv tizim tavsiflangan. Loyiha o‘yin natijalarini yig‘ish va tahlil qilish jarayonini kompleks avtomatlashtirish hamda statistik ma’lumotlarni real vaqt rejimida intuitiv vizuallashtirishni ta’minlashga qaratilgan. Tizimning modulli arxitekturasi, tanlangan texnologik stek (HTML5, CSS3, JavaScript, Chart.js)ning asoslanishi va funksional sinov natijalari batafsil bayon etilgan. Adaptiv foydalanuvchi interfeysini neon uslubida loyihalash, mijoz tomoni logikasini amalga oshirish hamda LocalStorage yordamida ma’lumotlarni lokal saqlash mexanizmlariga alohida e’tibor qaratilgan. Loyihaning ta’lim jarayoni va universitetlarda kiberport infratuzilmasini rivojlantirishdagi amaliy ahamiyati muhokama qilingan hamda platformani yanada rivojlantirish yo‘nalishlari belgilangan.