Moddiy aktivlardan nomoddiy aktivlarga o‘tish: zamonaviy biznesda intellektual mulkni baholash va boshqarish (postindustrial iqtisodiyot misolida) (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada moddiy aktivlardan nomoddiy aktivlarga global iqtisodiy o‘tish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Postindustrial iqtisodiyotda raqobatbardoshlikning muhim omili sifatida intellektual mulkka alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqotda nomoddiy aktivlarni baholashning zamonaviy usullari, ularni boshqarish mexanizmlari va biznes qiymatiga ta’siri tahlil qilinadi. Intellektual resurslardan barqaror rivojlanish asosi sifatida foydalanayotgan kompaniyalarning muvaffaqiyatli strategiyalari misollar bilan keltiriladi.