O‘zbekistonda «Maktab–mahalla» tizimida o‘quvchilarning fuqarolik tarbiyasining sotsiomadaniy xususiyatlari (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda «Maktab–mahalla» tizimida o‘quvchilarning fuqarolik tarbiyasining sotsiomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Ushbu model postmodern jamiyat sharoitida maktab, oila va mahalliy hamjamiyat o‘rtasidagi hamkorlikning integrativ shakli sifatida muhim ahamiyatga ega ekani ta’kidlanadi. Tadqiqotda sotsiomadaniy transformatsiyalarning fuqarolik identikligini shakllantirishga hamda milliy va global fuqarolikni rivojlantirishga qaratilgan ta’lim amaliyotlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. «Maktab–mahalla» modeli an’anaviy qadriyatlarni saqlagan holda zamonaviy global o‘zgarishlarga moslashishga xizmat qiluvchi barqaror ta’lim mexanizmi sifatida ko‘rsatiladi.