A.S. PUSHKIN NOMIDAGI TA’LIM TASHKILOTLARI VA O‘QITUVCHILAR HAMDO‘STLIGI» ASSOTSIATSIYASI TA’LIMDAGI IJTIMOIY-MADANIY TRANSFORMATSIYAGA JAVOB SIFATIDA (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada xalqaro «A.S. Pushkin nomidagi ta’lim tashkilotlari va o‘qituvchilar hamdo‘stligi» Assotsiatsiyasi faoliyati misolida an’anaviy ta’lim muassasalari identifikatsiyasi inqiroziga javob berishning amaliy modeli ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda Pushkin pedagogikasining zamonaviy ta’lim paradigmasida ma’naviy-axloqiy shaxsni rivojlantirishga qaratilgan metodik tizim konsepsiyasiga, ya’ni madaniy kodni saqlashga imkon beradigan va globallashuv sharoitida madaniyatlararo muloqotni ta’minlaydigan qadriyatlarga asoslangan hamda faoliyatga yo‘naltirilgan tizim sifatida e’tibor qaratiladi.