RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR, SUN’IY INTELLEKT VA MATEMATIK USULLARNING TA’LIMDAGI ROLI (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar, Sun’iy intellekt va matematik usullarning o‘rni tahlil qilinadi. Ushbu texnologiyalarning ta’lim sifatini oshirish, o‘quv jarayonini individuallashtirish hamda intellektual o‘quv tizimlarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, matematik usullar Sun’iy intellekt algoritmlarining asosi sifatida ko‘rib chiqilib, ular orqali ta’limga oid ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilish imkoniyatlari ochib berilgan. Raqamli texnologiyalar va matematik modellashtirish integratsiyasi samarali, moslashuvchan va innovatsion ta’lim muhitini shakllantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.