TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNING O‘RNI (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Tadqiqot Sun’iy intellekt va raqamlashtirishning zamonaviy ta’lim modellariga ta’sirini tahlil qiladi. Tizimli tahlil va ekspert baholash usullari orqali ta’limni shaxsiylashtirish va avtomatlashtirishda raqamli platformalarning salohiyati aniqlandi. Afzalliklar (inklyuzivlik, diagnostika) bilan bir qatorda, muhim xavflar ham aniqlandi: axloqiy muammolar va xodimlarning raqamli malakasizligi. Ishning yakuni pedagogik amaliyotga Sun’iy intellektni axloqiy jihatdan integratsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar bo‘ldi.