O‘zbekiston milliy o‘quv dasturi kontekstida matematika o‘qitishni rivojlantirishni takomillashtirish istiqbollari - Djumayev Mamanazar Irgashevich (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada O‘zbekiston milliy o‘quv dasturi kontekstida matematika o‘qitishni rivojlantirishni takomillashtirish istiqbollari konsepsiyasi masalalari ko‘rib chiqiladi. Sifatli ta’lim mezonlari bo‘yicha milliy o‘quv dasturida matematika, fizika, kimyo kabi fanlar ham mavjud bo‘lib, ularda matnli masalalar deb ataladigan topshiriqlar yechiladi. Ushbu fanlarda matnli masalalarni yechish maxsus o‘rganish predmeti sifatida qaraladi.
Keywords: matematika; geometriya; masalalar yechish; milliy o‘quv dasturi; ta’lim; shakllantirish; o‘qitish