Neyron sinxronizatsiya va sun’iy intellekt: yaqin insonlarga tahdidlarni erta aniqlash istiqbollari - Ergasheva Madina (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada emotsional jihatdan bog‘langan insonlar o‘rtasidagi neyron sinxronizatsiya hodisasi hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida bunday holatlarni prognoz qilish imkoniyatlari o‘rganiladi. Hamkorlar, do‘stlar va oila a’zolari o‘rtasidagi intuitiv bog‘liqlik hissi asosida yotishi mumkin bo‘lgan sinxronlashgan miya va fiziologik faollik mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Emotsional va fiziologik o‘zgarishlarni erta aniqlashda sun’iy intellekt va biometrik tizimlarning salohiyati tahlil qilinadi. Maqolada “prediktiv empatiya” texnologiyalarini ishlab chiqish istiqbollari ta’kidlanadi hamda ularni qo‘llashda etik jihatlarning muhimligi alohida qayd etiladi.
Keywords: neyron sinxronizatsiya; emotsional bog‘liqlik; intuitsiya; biometriya; fiziologik signallar; sun’iy intellekt; prediktiv empatiya; neyrotexnologiyalar