KONCHILIK KORXONALARIDA QO’LLANILAYOTGAN KO’PRIKLI KRANLARNING AVTOMATIK BOSHQARUV TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Vahobova Nilufar Akbarovna; Rakhimova Nozanin Allayor kizi (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda ishlab chiqarish va tog’-kon sanoatida qo’llaniladigan ko’prikli kranlarni zamonaviy avtomatik boshqaruv tizimlari yordamida elektryuritma parametrlarini boshqarish orqali yuk tebranishini dempferlash yanada samarali va iqtisodiy jihatdan maqsadga muvofiq yechim ekanligi yoritilgan.
Keywords: ko’prikli kran; yuklama; tebranish; avtomatik boshqaruv; dempferlash; matematik model; kompyuter model; dempferlash algoritmlari