XXI ASRDA ILMIY MUZEYLARNING MODERNIZASIYASI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Fazilova Dilrabo Xudaykulovna (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada XXI asrda ilmiy muzeylarning modernizatsiyasi va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Zamonaviy muzeylar faoliyatida raqamli texnologiyalar, interaktiv ekspozitsiyalar, STEM va STEAM yondashuvlarining qo‘llanilishi hamda ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ilmiy muzeylarning norasmiy ta’lim muhitidagi o‘rni, yosh avlodda ilmiy dunyoqarashni shakllantirishdagi roli va innovatsion rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asosida ilmiy muzeylarni modernizatsiya qilish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: ilmiy muzeylar; modernizatsiya; raqamli texnologiyalar; interaktiv ekspozitsiya; STEM; STEAM; norasmiy ta’lim; innovatsion rivojlanish